top of page
Gemeente Breda

Aanvragen mantelzorgwaardering

In Bavel zijn er ruim 2000 mantelzorgers.  Breda is trots op haar mantelzorgers! Daarom is er de mantelzorgwaardering voor mantelzorgers die zorgen voor iemand in de gemeente Breda. Dit is een Breda Cadeaukaart van 75 euro. Jonge mantelzorgers kunnen een cadeaukaart van 25 euro aanvragen. Mantelzorgers vragen de waardering online aan bij BredaMantelzorg via www.bredawaardeert.nl. Dit kan nog tot en met 31 oktober 2024.

 

Kan ik de mantelzorgwaardering aanvragen?

Zorg jij minimaal 3 maanden en 8 uur per week onbetaald voor iemand? Bijvoorbeeld een familielid, partner, kind, buur, vriend of kennis? Dan ben je mantelzorger. Woont degene voor wie je zorgt in de gemeente Breda (Breda, Bavel, Prinsenbeek, Teteringen, Ulvenhout)? Dan kun jij de mantelzorgwaardering aanvragen.

 

Jonge mantelzorgers

Ook jonge mantelzorgers (4 tot en met 24 jaar) kunnen de waardering aanvragen. Je bent jonge mantelzorger als je opgroeit in een gezin waarin extra zorg nodig is voor iemand. Je hebt daarom extra huishoudelijke of zorgtaken. Je maakt je regelmatig zorgen. En/ of je houdt vaak rekening met de persoon die zorg nodig heeft.

 

Goed om te weten

• De mantelzorgwaardering moet ieder jaar opnieuw aangevraagd worden. Ook als jouw situatie niet veranderd is.

• Je krijgt voor 9 december bericht of je aanvraag is goedgekeurd.

• Meer informatie vind je op www.bredawaardeert.nl

 

Steun en advies

BredaMantelzorg verzorgt de mantelzorgwaardering namens de gemeente Breda. Ook voor informatie, advies en ondersteuning kunnen mantelzorgers gratis terecht bij BredaMantelzorg. Meer informatie: www.bredamantelzorg.nl .

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page