top of page
Dorpsraad Bavel

Boekpresentatie Klein-Seminarie Ypelaar 1950 - 1969

Bijgewerkt op: 22 jul.

Afgelopen vrijdag 24 mei presenteerde Heemkundekring Paulus van Daesdonk het boek KLEIN SEMINARIE YPELAAR 1950-1969. Geschreven door  Régis de la Haye (student aan Ypelaar in de periode 1957-1964)  was natuurlijk dé plek waar het Klein-Seminarie vanaf 1830 tot en met 1969 gevestigd was, aan de Beukenlaan 1 in ons Bavel. 


De voormalige kapel, nu ingericht als conferentiezaal, zat vol die vrijdagmiddag.  De eerste exemplaren van het boek werden aangeboden aan Vincent Schoenmakers, oud vicaris-generaal, namens het bisdom Breda, en aan Rob Schouten, directeur van de Sint-Joost-Academie die nu “het” gebouw heeft overgenomen. 

Het boek is een “must-have” voor mensen die geïnteresseerd zijn in het Rijke Roomse leven en hoe zich dat deels op Bavelse grond voltrok.  


Aanschaf

Het boek (€22,-) kan worden gekocht in het museum van de Heemkundekring Paulus van Daesdonck: Pennendijk 1 in Ulvenhout. Openingstijden: iedere woensdag en iedere 1e en 3e zondag van de maand, steeds van 14 tot 16 uur (het museum is in juli vanwege vakanties gesloten). 


Woont u wat verder weg?  

Dan kan het aan u toegezonden worden (extra kosten €. 6,60 bij voor verzending en verpakking binnen Nederland). Stuur in dat geval een mail naar info@paulusvandaesdonck.nl





3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page