top of page
Dorpsraad Bavel

Gebiedsvisie Bavel 2040 | Aan de slag met Bavel

Bijgewerkt op: 22 jul.

Het vervolg: de uitvoeringsfase

Eerder dit jaar heeft de gemeenteraad de Gebiedsvisie Bavel 2040 vastgesteld met alle toekomstplannen voor de Bavelse gebiedsontwikkeling. De visie heeft aandacht voor meer groen in en rond Bavel, een levendig dorpshart met meer voorzieningen, nieuwe woningbouw met ‘dorps wonen’, duurzame en gezonde mobiliteit en een zo goed mogelijk ingepast bedrijventerrein. 


Voor de verschillende thema's in de gebiedsvisie starten we nu uitvoeringsprojecten op. In het bijzonder onder thema Wonen gebeurt er de komende periode veel. Naast het woningbouwplan aan de Dorstseweg/Kluisstraat, dat in vergevorderd stadium is (volgens BN de Stem heeft het college inmiddels groen licht gegeven), zijn de verkenningen opgestart voor de ontwikkelinglocaties Bavel-West (Vennekes) en Bavel-Zuid (Roosberg).  


Het doel van de verkenningen is om later dit jaar een uitspraak te doen over de haalbaarheid van de beoogde woningbouwontwikkeling, op basis van alle voorwaarden zoals geluidswering, waterhuishouding, stikstof, en de gewenste woningmix voor sociaal-middelduur-vrije sector. 


Voor zowel Bavel-West als Bavel-Zuid is een klankbordgroep opgericht, waarin belanghebbenden kunnen meepraten en aan de initiatiefnemers (gemeente en ontwikkelaars) advies geven, zorgen uiten en oplossingen aandragen. In de klankbordgroepen zitten vertegenwoordigers van toekomstige bewoners, naaste omwonenden en overige belanghebbenden. Ook de Dorpsraad is vertegenwoordigd.  


Naast de ontwikkelingen onder het thema Wonen, zijn er ook ontwikkelingen bij andere projecten. Zie bijvoorbeeld verderop in deze Nieuwsbrief het artikel over de Multifunctionele Accommodatie. De komende maanden zullen nog een aantal deelprojecten opgestart worden. Heb je belangstelling om mee te denken over bepaalde ontwikkelingen:



15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page