top of page
Roel Klei

Haalbaarheidsstudie Bavel west in volle gang

Samen met mede initiatiefnemer / ontwikkelaar Van Wanrooij en de nieuw gevormde klankbordgroep is een start gemaakt met het onderzoek naar de haalbaarheid van de ontwikkeling van woningen rondom de Veenstraat. Als uitgangspunt voor de haalbaarheidsstudie geldt de in januari jl. vastgestelde Gebiedsvisie waar benoemd is wat belangrijk is voor nieuwbouw in Bavel. 


Het gaat hierbij om dorps wonen, o.a. diversiteit in bebouwing, groene woonomgeving, de overgang van de wijk naar het bestaande dorp, extra aandacht voor kwetsbare groepen, starters en senioren en betaalbare en kleinere woningen. De themagroep ‘Wonen met aandacht voor zorg’ probeert voor Bavel West (en de overige bouwlocaties) in beeld te brengen wat dat dan concreet betekent voor het programma en de differentiatie en typologieën van woningen.

 

Tijdens de eerste klankbordgroep is verder vooral aandacht geweest voor alle belangrijke randvoorwaardelijke uitgangspunten waar in de ontwikkeling van de wijk rekening mee moet worden gehouden. Denk hierbij aan de grote wateropgave die er ligt bij het bouwen in dit gebied en de uitdaging om op een goede manier het snelweggeluid af te schermen voor de nieuwe wijk, maar ook zeker voor het bestaande dorp. Deze twee aspecten zijn, samen met de toekomstig ontsluiting van de wijk, belangrijke aandachtspunten bij het bepalen van de haalbaarheid van dit plan. Een ander belangrijk aspect voor de haalbaarheid is stikstof. Onderzocht wordt in hoeverre we de extra neerslag van stikstof op het Ulvenhoutse Bos, als gevolg van de ontwikkeling van Bavel West, kunnen voorkomen.

 

Doelstelling van het project Bavel West is om eind 2024, gezamenlijk met mede initiatiefnemer en in overleg met de klankbordgroep, een ontwikkelvisie voor het gebied op te leveren die aan het College van B&W kan worden aangeboden ten behoeve van een haalbaarheidsbesluit.

105 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page