top of page
Marjolein Jurrius

Haalbaarheidsstudie Bavel zuid gestart

De gemeente is samen met mede initiatiefnemers / ontwikkelaars Van Wanrooij, SoMa en de nieuw gevormde klankbordgroep gestart met het onderzoek naar de haalbaarheid van de ontwikkeling van Bavel Zuid. 


Aanleiding hiervoor zijn de woning-bouwopgave, de opgave voor groen en recreatie en de uitbreiding van sportvoorzieningen (voetbal en tennis), zoals opgenomen in de Gebiedsvisie Bavel 2040. Bavel Zuid wordt begrensd door de A58, A27, Deken dr. Dirckxweg, Roosbergseweg en Woestenbergseweg. 


Doel van het haalbaarheids-onderzoek is om alle opgaven en uitgangspunten in beeld te brengen en op basis daarvan een stedenbouwkundig plan te maken met een financiële onderbouwing. Beoogd is dit plan in de eerste helft van 2025 ter besluitvorming aan het college voor te leggen.

 

Woensdag 26 juni vond de eerste bijeenkomst van de nieuwe geformeerde klankbordgroep plaats in de Tussendur in Bavel. Na een eerste kennismaking, werd de rol van de klankbordgroep besproken, is het proces  toegelicht en zijn werkafspraken gemaakt. Daarnaast is er een inhoudelijke toelichting gegeven op de ambities uit de Gebiedsvisie voor Bavel Zuid en zijn de klankbordleden meegenomen in de verschillende opgaven die er spelen. Dit betreft water, milieu, natuur, groen en recreatie, verkeer en dorps wonen. In reactie hierop zijn vragen gesteld en beantwoord en al eerste ideeën ingebracht. In een volgende klankbordgroep na de zomer wordt hierop verder gegaan. Komende weken inventariseert de gemeente met de ontwikkelaars de uitgangspunten voor de verschillende opgaven met een indicatie van het ruimtebeslag, om de eerste (structuur)schetsen te kunnen maken.

 

Voor alle ruimtelijke ontwikkelingen in Bavel dus ook voor Bavel Zuid geldt, dat naast de periodieke input uit de klankbordgroep, ook op een paar momenten input gevraagd zal worden aan het dorp. U krijgt hiervan te zijner tijd bericht. Alle input uit de klankbordgroep en uit het dorp worden zo goed mogelijk meegenomen om samen de plannen beter te maken.

 

Kortom, de boot is van wal en we kijken uit naar het vervolg.

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page