top of page
Dorpsraad Bavel

Maak kennis met wijkboa Bo

Bo Roelen, onze wijkboa sinds mei 2022, stelt zichzelf hier voor. Bo zorgt voor de veiligheid in Bavel en Ulvenhout en deelt graag haar ervaringen en werkwijze met ons.


Over Bo

Bo werkt nu 2,5 jaar bij de handhaving van de gemeente Breda. In die tijd heeft ze veel veranderingen gezien, vooral een toename in de aandacht voor leefbaarheid en veiligheid. Naast haar rol als wijkboa is ze ook taakaccenthouder Horeca. Haar werk omvat het toezicht houden op de naleving van lokale regels en het onderhouden van contacten met inwoners en ondernemers.

Hoe Bo wijkboa werd

Toen de vorige wijkboa een andere richting insloeg, kwamen de wijken Ulvenhout, Bavel en Nieuw Wolfslaar vrij. Na intern overleg werd Bo aangesteld als de nieuwe wijkboa. Ze vindt het prettig werken in Bavel vanwege het sterke samenhorigheidsgevoel in het dorp.


Doelen en prioriteiten

Het belangrijkste doel van Bo en haar team is de veiligheid en leefbaarheid van de inwoners van Breda te waarborgen. Bo is het aanspreekpunt en gezicht van de wijk en altijd beschikbaar voor vragen en problemen.


Aandachtspunten in Bavel

In Bavel zijn er verschillende aandachtspunten die gericht zijn op het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid. Enkele punten van aandacht worden hieronder opgesomd:

  • In het natuurgebied Gilze-wouwerbeek laat men honden vaak loslopen. Deze moeten worden aangelijnd om zowel de natuur als de bezoekers te beschermen. In het Ulvenhoutse Bos wordt regelmatig wild gekampeerd. Om de veiligheid hier te waarborgen, zijn wildkamperen en met name open vuur verboden.

  • Het parkeerterrein achter de Voore heeft te maken met problemen door hangjeugd en slechte verlichting. Daarom wordt de verlichting verbeterd en wordt er meer toezicht gehouden om overlast te verminderen. 

  • Afvalzakken moeten correct in de inzamelbakken geplaatst worden. Bij volle bakken zijn er binnen 500 meter altijd alternatieven beschikbaar. De inhoud van verkeerd geplaatste zakken wordt onderzocht om dit probleem aan te pakken. 

  • Tot slot, tijdens evenementen zoals Dream Village worden extra maatregelen genomen om verkeersonveiligheid te voorkomen.


Samenwerking

Bo moedigt inwoners aan om verdachte situaties of overlast te melden. Hoe meer meldingen er binnenkomen, hoe beter het team inzicht krijgt in de problematiek en gericht kan optreden. Samenwerken doen ze met woningcorporaties, politie en Staatsbosbeheer.


Toekomstige uitdagingen

Bo verwacht dat de parkeer-problemen in Bavel toenemen door de groei van het dorp en het aantal auto’s per huishouden.


Melding doen en spreekuren

Inwoners kunnen melding doen via 14076 of de BuitenBeterapp.


Bo’s team is beschikbaar op:

Maandag t/m donderdag - 07:00 - 23:00 uur

Vrijdag en zaterdag - 07:00 - 06:30 uur



Zondag - 08:00 - 23:00 uur


Het spreekuur van de boa is elke 12 weken tijdens de weekmarkt op het Jack van Gilsplein, van 09:00 - 12:00 uur. 


Het volgende spreekuur is op donderdag 12 september. Bo staat dan wederom met haar mobiele kantoor klaar om het gesprek aan te gaan met de bewoners.

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page