top of page
Bram Franken

Onderzoek naar tijdelijke woningen aan de Woestenbergseweg in Bavel

De gemeente Breda heeft samen met woningcorporaties een haalbaarheidsonderzoek gestart naar de bouw van circa 80 tijdelijke woningen aan de Woestenbergseweg 4 in Bavel. Deze woningen zullen ongeveer 15 jaar op deze locatie blijven staan. Het onderzoek bekijkt hoeveel woningen er kunnen komen en hoe de locatie kan worden ingericht in overleg met de buurt. De uitkomst van het onderzoek wordt halverwege 2025 verwacht, waarna de bouw in 2026 kan starten.


De woningen zijn bedoeld voor mensen die dringend een woning nodig hebben, zoals starters, alleenstaande ouders, mensen die uitstromen uit maatschappelijke opvang en statushouders. Dit maakt deel uit van een bredere inspanning om 750 tijdelijke woningen in Breda te realiseren, waarvan er al 600 gepland zijn in andere wijken.


Dorpsraad stelt voorwaarden aan tijdelijke huizen

De Dorpsraad Bavel begrijpt de noodzaak van deze ontwikkeling, maar benadrukt dat deze plannen niet in de Gebiedsvisie Bavel 2040 waren opgenomen. Toch wordt erkend dat Bavel, als dorp met een sociaal hart, een bijdrage kan leveren. De dorpsraad ziet een aantal belangrijke aandachtspunten, waaronder het waarborgen dat een aanzienlijk deel van de woningen beschikbaar komt voor Bavelse starters. Daarnaast zal er bij de gemeente op worden aangedrongen om deze ontwikkeling af te stemmen met het participatieproces ‘Aan de slag met Bavel’ en de bestaande plannen voor sociale woningbouw in Bavel-Zuid. Het is belangrijk dat de tijdelijke woningen goed passen binnen de dorpssfeer, met een groene en verzorgde uitstraling.


De gemeente organiseert een informatieavond voor omwonenden over de tijdelijke woningbouw aan de Woestenbergseweg. Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 16 oktober van 19.00 tot 20.30 uur in informatiecentrum de Tussendûr aan de Pastoor Doensstraat.



54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarii


bottom of page